Pomurje 

Doživetje v podzemlju goričkega vulkana               

 Lokacija: Doživljajski park Vulkanija, Grad 174, 9264 Grad

          Foto: arhiv Vulkanija

Sprejemamo: vse obiskovalce, zaključene skupine, družine in individualne goste

Možnost obiska: Doživljajski park Vulkanija je odprt od torka do nedelje, ob ponedeljkih je zaprt. Obisk je možen v odpiralnem času Vulkanije. Od januarja do marca ter novembra in decembra je Vulkanija odprta po zimskem času med 10. in 16. uro. Od aprila do konca oktobra pa je odprta med 10. in 18. uro.

Ogled Vulkanije traja 1,5 ure: enourni doživljajski del v Vulkaniji je voden, obiskovalci pa si lahko samostojno ogledajo geološki muzej (30 minut). Vodenja potekajo vsako polno uro.

Foto: arhiv Vulkanija

Obisk je doživet in izobraževalen, zato je primeren tako za šolske skupine kot za vse ostale obiskovalce vseh starosti. Je edinstveno vulkansko doživetje s pomočjo sodobne interaktivne interpretacije.

Izlet: Doživetje v Vulkaniji lahko obiskovalci kombinirajo z ogledom največjega gradu na Slovenskem, z obiskom kamnoloma bazaltnega tufa, mlina in cerkve pri Gradu ter vožnjo s turističnim vlakom po vulkanski pokrajini. Obisk Vulkanije lahko dopolnijo s potepom po Goričkem ali po ravnicah Prekmurja.

V Doživljajskem parku Vulkanija bo vse obiskovalce pričakal krtek Oli in jih popeljal v skrivnosten podzemni svet, kjer jih čaka pravo vulkansko doživetje.

Doživetje v Vulkaniji

Z OLIJEM V SREDIŠČE GORIČKEGA VULKANA

Pri Gradu na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal poslednji vulkan na območju Slovenije. Ponovno smo ga oživili v Doživljajskem parku Vulkanija, ki stoji na kraterju tega vulkana.

Obiskovalce že pred Vulkanijo pričaka krtek Oli, ki jih prijazno povabi v svoj podzemni svet. Obiskovalci tu najprej spoznajo vulkane, njihovo delovanje in posledice. Na vulkanski mizi lahko raziskujejo in igrajo vulkanske igrice. Po lavini cevi se sprehodijo do Olijeve votline, nato pa skozi 3D stereoskopski film spoznajo nastanek vesolja in življenja na Zemlji ter doživijo izbruh goričkega vulkana. Pot nadaljujejo po podzemnem rovu, kjer lahko otipajo prave geode in se z dvigalom spustijo v središče vulkana. V globini 6000 metrov jih čaka vroče vulkansko ognjišče, od koder se morajo rešiti. A brez skrbi. Pomaga jim krtek Oli, saj jih s svojim starim vlakom skozi 3D film prav adrenalinsko rešuje in vozi proti površju. Na površju jih čaka še geološki muzej, kjer lahko spoznajo kamnine in naravo Goričkega, še posebej pa kristal olivin, ki ga v Sloveniji najdemo edino pri Gradu na Goričkem.

Foto: arhiv Vulkanija

Vulkansko doživetje za vse generacije

Doživljajski park Vulkanija je doživetje za obiskovalce vseh starosti. Obiščejo ga lahko družine z otroki, šolske skupine, skupine odraslih, upokojencev, sindikati ter individualni gostje. Ogled je voden, vodenje poteka vsako uro, po potrebi tudi vsake pol ure.

Dodatna ponudba pri Oliju

Šolske skupine se lahko peljejo z Olijevim vlakom do kamnoloma in gradu, imajo učne delavnice ali ogled kakšne znamenitosti. Skupinam odraslih pripravimo program za lepo preživet dan na Goričkem. Otroci pa lahko v Vulkaniji praznujejo tudi svoj rojstni dan, saj jim bo Oli pripravil pravo malo vulkansko zabavo.

Foto: arhiv Vulkanija

Z Olijem se lahko podate na vulkansko pot po kraterju vulkana (v maju organiziran pohod), obiščete kamnolom bazaltnega tufa in druge znamenitosti.

V Vulkaniji vas v Olijevi trgovini čaka bogat izbor raznih mineralov, kamnin in drugih zakladov narave, Olijeve majice, igrače, spominki, obeski, nakit iz raznih kamnov in drugih materialov, rokodelski izdelki ter drugi promocijski izdelki z Olijem.

Potep med zelenim gričevjem

Obiskovalci Vulkanije lahko obiščejo tudi kamnolom bazaltnega tufa, vulkanske kamnine, v kateri se skrivajo kristali olivina. V senci kamnin se prileže tudi bograč ali družinski piknik. Do kamnoloma se lahko zapeljejo tudi z našim turističnim vlakom Oli, ki vozi skupine po naročilu, posameznike pa ob določenih dnevih. Čaka jih panoramska vožnja po vulkanski pokrajini.

Foto: arhiv Vulkanija

V kombinaciji z Vulkanijo (ugodna skupna vstopnica) si lahko ogledajo največji grad s 365 sobanami, zadnje Plečnikovo delo v cerkvi Marije Vnebovzete pri Gradu, se povzpnejo na najvišji vrh Goričkega Kuglo, se podajo na učno pot na Tromejnik, okušajo slatino v Nuskovi in obiščejo katero izmed znamenitosti na Goričkem. Tu jih čaka tudi kulinarično doživetje z bogračem, dödoli, gibanico in drugimi lokalnimi dobrotami.

 

Informacije in rezervacije:

Doživljajski park Vulkanija, Grad 174, 9264 Grad

Telefon: 02 553 10 00, e-mail: info@vulkanija.si, splet: www.vulkanija.si

 

OGLASNA VSEBINA

Podobne objave

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o temOK