Nekategorizirano PR 

Nekateri so za več doživetij, avantur in akcije, drugi za več miru

Trendi v turizmu se spreminjajo. Po eni strani  doživetja vse bolj intenziviramo, po drugi jih reduciramo.

Nekoč je turizem večini družin pomenil spakirati kovčke, vzeti čim več s sabo in iti na morje. Tisti, ki so imeli več sreče, so šli še smučat, vmes pa na kakšen izlet. Ogledi so večinoma bili povezani z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, malico iz nahrbtnika in redko kakšnim muzejem.

Danes so postali turisti zelo zahtevni, kar je ob poplavi informacij tudi pričakovano. Dražljaji, ki nas potegnejo iz vsakdana in omogočijo odklop, morajo biti vse močnejši, da ne posežemo po telefonih in tablicah. Že glavni poletni dopust, ki več ni nujno preživet le ob morju, kombiniramo s športnimi aktivnostmi, tečaji in raznimi nenavadnimi doživetji. Ko se odpravljamo na izlet, v kak večjo kraj, preverimo ponudbo muzejev, sedaj aktualnih sob pobega, prireditev, restavracij in katera ponuja res kaj unikatnega, preverimo to še na raznih portalih, ki te ponudnike ocenjujejo, instagram generacija preveri iz katerega kota in od kje fotografirati…

Po drugi strani pa kot pravijo strokovnjaki, ljudje vse več iščejo odklop na povsem drugačen način. Iščejo le »ležanje« na sveže pokošeni travi brez vseh motilcev. Tudi za tako doživetje so pripravljeni veliko plačati.

Spremenilo se je tudi trajanje počitnic, ki jih razmišljamo na več delov, ki jih kombiniramo s prazniki.

Sedaj, v zimskem času, je še vedno aktualno smučanje, wellness in detoks programi s savnanjem, pustovanja in podobno. Ker nam letos zima prizanaša, izkoristite ta letni čas za obisk kakšne evropske metropole ali slovenskega mesta, ki ga še niste obiskali in si uživajte v negneči.

 

Avtor: Ksenija Glažar

 

OGLASNA VSEBINA

Podobne objave

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o temOK