Pomurje 

Veseli december vabi v Lendavo

V Lendavi se od začetka decembra odvijajo prireditve in dogodki v sklopu Veselega decembra. Tako se je predzadnjo soboto v mesecu v starem jedru mesta odvila Predbožična domača tržnica s ponudniki lokalnih pridelkov in izdelkov domače obrti, obiskovalci pa so lahko kupili tudi praznična darila in se okrepčali s kuhanim vinom ter langoši.

V Veselem decembru je poskrbljeno tudi za otroško dogajanje z delavnicami, predstavami in s pričakovanjem otroškega novega leta. Bogat je tudi program kulturnih prireditev, kot je koncertni spektakel 100-članskega ciganskega orkestra iz Budimpešte, ki je na sporedu 29. decembra v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

V soboto, 30. decembra, pa bodo na svoj račun prišli pohodniki, ki se bodo podali “z ravnice v gorice v soju bakel”. Gre za tradicionalen pohod z baklami, ki se bo pričel v Mlinski ulici ob 16. uri. Dan kasneje pa bo na Silvestrovanju na prostem v Mlinski ulici zimsko ozračje ogrela trenutno ena najbolj vročih glasbenic na Balkanu, NINA DONELLI, ki bo obiskovalce pospremila do ognjemeta in poskrbela za nepozabno zabavo v najdaljši noči leta.

Vabljeni na decembrske prireditve v Lendavo, podroben spored prireditev najdete na www.lendava-lendva.si.

 

OGLASNA VSEBINA

Podobne objave

To spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Če boste spletno stran uporabljali še naprej, s tem privolite v njihovo nadaljnjo uporabo. Več o temOK